Rituals Ginkgo`s Secret Extra Rich & Repairing Hand BalmAfgelopen tijd heb ik de handcrème “Ginkgo`s Secret” van het merk Rituals gebruikt. Dit Nederlandse merk maakt erg leuke en vaak ook lekker ruikende cosmetica-producten, waaronder ook hun extra rich & repairing hand balm. Deze handcrème moet bijzonder rijk en herstellend zijn, zelfs bij de meest droge en ruwe handen.

“Ginkgo`s Secret” is inderdaad erg verzorgend voor mijn handen. Droge plekjes (die ontstaan na mijn eczeem) worden binnen de kortste tijd weggetoverd en blijven dan ook een tijdje weg. Wel is de handcrème zo vettend, dat er een `laagje` achterblijft op de huid. Sommigen zullen dit `laagje` niet eens opmerken, maar ik vind het persoonlijk iets storen.

Kortom: De handcrème van Rituals geeft fijne, zachte handen en heeft ook nog eens een lekkere (licht-zoetige) geur. Jammer genoeg kan ik “Ginkgo`s Secret” niet aanraden als je niet tegen een `vettig laagje` kan dat achterblijft op de huid. Als je echter zéér droge handen hebt, zou dit beschermende `laagje` juist heel fijn kunnen werken. De handcrème kost €9,90 voor 75ml en kan bij de Rituals winkels en webwinkel gekocht worden.

Lees ook:
- Weleda Duindoorn Handcrème