Door mijn goede ervaringen met de Duindoorn Handcrème van het antroposofische natuurcosmetica-merk Weleda werd ik erg benieuwd naar een tweede handcrème die ze verkopen: de Granaatappel Regeneratie Handcrème. Deze handcrème is vanwege zijn intensief verzorgende ingrediënten speciaal bedoeld voor de rijpere huid – granaatappel-pitjes zouden de huid zelfs moeten beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Hoewel ik als twintiger vanzelfsprekend nog geen rijpe huid heb, sprak de geur van de Weleda Granaatappel Handcrème me zo aan dat ik hem toch wilde proberen.

Weleda Granaatappel Regeneratie Handcrème

De Weleda Granaatappel Handcrème heeft namelijk een fijne zoetige geur. Weleda omschrijft de geur als `exotisch` en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. De handcrème heeft door de sandelhout namelijk een warme basisnoot gekregen, waardoor hij veel `exotischer` ruikt dan de frissere Duindoorn Handcrème. Beide handcrèmes vind ik persoonlijk echt super ruiken en het hangt een beetje van mijn bui af welke geur ik lekkerder vind. De geuren zijn niet te overheersend, maar je blijft ze toch een aardige tijd ruiken. De geur in deze handcrèmes is overigens afkomstig van etherische oliën, die naar mijn mening anders en meer `natuurlijk` ruiken dan de synthetische parfum die in zo`n menig conventioneel cosmetica-product gebruikt wordt. Ben je nog niet bekend met de Weleda producten of natuurcosmetica-producten in het algemeen? Dan zou ik in de winkel eerst eens aan het product gaan ruiken, om te kijken of de geur je aanspreekt (omdat deze producten dus zo`n `andere` geur hebben).

De Weleda Granaatappel Handcrème heeft een erg lichte, vloeibare textuur. Hij is vloeibaarder dan veel van mijn andere handcrèmes, waaronder bijvoorbeeld mijn Weleda Duindoorn Handcrème en Dr.Hauschka Handcrème. De Granaatappel Handcrème trekt lekker snel de huid in en laat geen vettig laagje achter. Een nadeel vind ik wel, dat je met deze vloeibare textuur sneller de crème op je handen moet verdelen (omdat hij er anders `afloopt`). Je krijgt daardoor minder de tijd om de crème lekker in te masseren. De handen worden echter goed verzorgd. Ze voelen na het gebruik van de crème lekker zacht aan en het droge gevoel (dat ik vaak heb nadat ik mijn handen heb gewassen) is weg.

Of de handcrème ook helpt bij het voorkomen van huidveroudering – ja, dat kan ik denk ik pas zeggen over een jaar of 20. Op dit moment vind ik de Weleda Granaatappel Handcrème een erg fijne crème, die ik ook eigenlijk iedereen kan aanraden. De vloeibare textuur vind ik persoonlijk net iets minder handig (die vind ik bij mijn Duindoorn Handcrème echt perfect), maar dat is ook mijn enige kritiekpuntje. De handcrème verzorgt mijn handen erg goed, hij laat geen vettig laagje achter en ruikt naar mijn mening enorm lekker. De Weleda Granaatappel Handcrème kost €8,65,- voor 50 ml.

Lees ook:
- Weleda Duindoorn Handcrème
- Weleda Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcrème