Het natuurcosmetica-merk Weleda heeft 4 verschillende gezichtsverzorgingslijnen (Amandel, Iris, Rozen en Granaatappel), voor 4 verschillende huidbeelden. Zelf gebruik ik de hydraterende dagcrème uit de Iris-lijn. Deze lijn is speciaal bedoeld voor de jonge huid, die zowel vettig als droog kan zijn. Voor de vettigere huid raad Weleda de Iris hydraterende gezichtscrème light aan en voor de droge tot zeer droge huid de Iris hydraterende dagcrème. Over deze laatste dagcrème gaat mijn recensie.

Weleda Iris Hydraterende DagcrèmeHet eerste wat mij opvalt aan deze Weleda Iris dagcrème is dat hij echt super lekker ruikt! 
De dagcrème heeft een heel fijne frisse iris-geur, die niet meteen vervaagt na het opsmeren ervan. De crème smeert makkelijk uit op de huid en laat een fris, schoon gevoel achter. 
Je kunt wel merken dat de crème echt bedoeld is voor een wat drogere huid, de crème voelt wat dikker in textuur aan en laat een merkbaar `laagje` achter op de huid. Dit `laagje` voelt niet speciaal vettend aan, maar wel heel verzorgend. De huid wordt na vaker gebruik lekker zacht en droge plekjes verdwijnen. Een verdere bonus van deze crème, is dat hij prima als verzorging onder de make-up gebruikt kan worden. Ik gebruik deze crème in combinatie met de Bobbi Brown Moisture Rich foundation (een foundation speciaal voor de drogere huid) en dit wordt niet tè vettig.

Kortom: de Weleda Iris hydraterende dagcrème is echt een super gezichtsverzorgings-artikel voor de wat drogere huid. De crème ruikt lekker, verzorgt goed, kan onder make-up worden opgedragen en dat met 100% natuurlijke ingrediënten.

Lees ook:
- Weleda Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcrème
- Weleda Wilde Rozenolie